| Faqe:
1
2
3 |
| Autori: |
Subjekti: Elbasani-Qyteti i zemres time |
alban
Anetar i besuar

Postime: 611
Regjisturar me: 16-11-2009
Antar offline
|
|
Edhe ty kjo gje te pengon apo jo...? Historia i ka rrjedhat e veta dhe nuk behet sipas qejfeve. Elbasani e ka historine e vet.
|
|
|
Silverscreen
Super Moderatore

Postime: 3213
Regjisturar me: 4-9-2009
Antar offline
|
|
Qytet i ngordhur!
|
|
|
mirakulous
|
|
??
|
|
|
Silverscreen
Super Moderatore

Postime: 3213
Regjisturar me: 4-9-2009
Antar offline
|
|
Ne kuptimin qe jeta si ekonomike si shoqerore apo edhe kulturore eshte perqendruar ne Tirane (dhe Durres disi), mundesite e punes dhe te karrieres
jane ne Tirane.
Nese feja e shqiptarit eshte shqiptaria, ne elbasan duket se puna e shqiptarit eshte kafeteria. Mundesite jane te pakta, dhe duket se jetohet si per
te thene "shtyjme", pa plane, projekte... dhe kur dikush ka plane dhe projekte shkon ne tirane se eshte ajo qe te ofron mundesine e realizimit.
Prandaj them qytet i "ngrodhur", eshte pa prespektive.
|
|
|
Sulejman Bej
Anetar i nderuar

Postime: 1104
Regjisturar me: 21-6-2010
Antar offline
|
|
I pershendes te gjithe qytetaret e Elbasanit dhe do ju lutesha qe te votojne per PD me shume.
|
|
|
mirakulous
|
|
Thenie: Postuar Orgjinalisht nga Silverscreen  | Ne kuptimin qe jeta si ekonomike si shoqerore apo edhe kulturore eshte perqendruar ne Tirane (dhe Durres disi), mundesite e punes dhe te karrieres
jane ne Tirane.
Nese feja e shqiptarit eshte shqiptaria, ne elbasan duket se puna e shqiptarit eshte kafeteria. Mundesite jane te pakta, dhe duket se jetohet si per
te thene "shtyjme", pa plane, projekte... dhe kur dikush ka plane dhe projekte shkon ne tirane se eshte ajo qe te ofron mundesine e realizimit.
Prandaj them qytet i "ngrodhur", eshte pa prespektive. |
Aha spaska ndryshuar gje. Thashe cfare ka bere vaki!
|
|
|
mirakulous
|
|
Si rrihet shqiptarit pa futur politiken kudo!!
|
|
|
Sulejman Bej
Anetar i nderuar

Antar offline
|
|
epo per te pasur shkolle te mire duhet te kesh edhe mesues te mire ,per te pasur shkoll te sukseshme duhet te kesh edhe mesues te sukseshem.
|
|
|
albanian
Anetar i rregullt

Postime: 117
Regjisturar me: 26-6-2010
Antar offline
|
|
Thenie: Postuar Orgjinalisht nga Silverscreen  | 
Vendosa te hap nje tradite te re ne forum, nje teme per c'do qytet te Shqiperise, apo edhe Kosoves per ata qe deshirojne, ne menyre qe te njohim me
shume per qytetet e tjera qe s'jane tanet, ku s'kemi jetuar ndonjehere apo edhe qe si kemi vizituar ndonjehere.
Po e filloj me Elbasanin duke qene se ate kam ne zemer. Nuk do bej nje copy&paste te historise nga wikipedia, apo nga librat e historise, sepse
thjesht do i humbte kuptimi temes, qe eshte ajo qe te shkruajme per qytetin nga ato qe dime vete, jo vetem nga ana historike por edhe te pikepamjeve
te tjera, per shembull te traditave, ajo qe na pelqen, gjerat me interesante qe na kane lene shenj nga nje qytet apo nje tjeter.
Duke filluar me Elbasanin, do thosha se shenja qe ka lene ke mua dihet se jam rritur aty deri ne nje fare moshe, dhe edhe pse e kam lene relativisht e
vogel ajo qe me mungon me shume tani s'eshte tymi, (per Elbasanin thuhet se eshte nje nga qytetet me te ndotura te Shqiperise), por eshte shtepia ime
aty, shtepia e gjysherve, lagja, dhe te heci neper rruget e tij, e kete e ndjej sa here qe kthehem. Gjithashtu nese do e shikoja nga ana e nje tradite
qe njohim te gjithe te Elbasanit, jane bollokumet qe c'do vit behen per diten e veres... ah... me qe ra fjala... Dita e veres ke Parku Rinia
organizoheshe perpara, dhe panairi, por kam vite qe s'jam atje per ate dite. Gjithashtu edhe Simitet me Bugace qe jane tipike, e per ata qe si njohin
s'ja dine vleren, mbaroshin qe ne mengjes perpara se te hapje syte.
Keto jane ato qe me vine ne mendje tani por s'po e zgjas shume, nese keni te tjera per qytetin shkruajini keshtu te mesojme ndonje gje te re!
p.s Traditen qe inaugurova sot nuk do e mbaj gjalle vetem une, keshtu qe hapni temat per qytetet tuaja
p.p.s Mos kopjoni titullin e temes, se ndryshe do jua editoj. (pertej
smailit, e kam seriozisht, gjini ndonje gje origjinale)
|
Isha ne kete qytet te mrekulluar,[thene te verteten jetova ca muaj ne kete qytet-Elbasan]
me teper NO COMMENT....sepse me permalloi shume me kete shkrim autorja..
|
|
|
mirakulous
|
|
Thenie: Postuar Orgjinalisht nga Sulejman Bej  | | epo per te pasur shkolle te mire duhet te kesh edhe mesues te mire ,per te pasur shkoll te sukseshme duhet te kesh edhe mesues te sukseshem.
|
Te jeshe koherrent eshte dicka e veshtire.
|
|
|
Sulejman Bej
Anetar i nderuar

Antar offline
|
|
po ama nuk duhet dorezuar sepse vetem me pune te ndershem arrihet suksesi.
|
|
|
| Faqe:
1
2
3 |