| Faqe:
1
2
3
4 |
| Autori: |
Subjekti: PYETJE PĖR ATEISTĖT |
Disa
Anetar i nderuar

Postime: 3016
Regjisturar me: 9-9-2009
Antar offline
|
|
ZOT,eshte krijus i gjithesis,qe nuk eshte i nvaruar prej kohes dhe hapsires,dhe nuk ka nevoj per askend.
Pres pergjigjjen tende?
Ushtri Ēlirimtare lufton motra e vllau
Plumat drejt nshkije e ni bes te All-llahu.
|
|
|
mirakulous
|
|
Kshu si e ke formuluar ti, JO. Por sipas formulimit tim Po besoj se nje zot egziston.
|
|
|
xhavo
Anetar i besuar

Postime: 555
Regjisturar me: 21-9-2009
Antar offline
|
|
Disa, ka polemika te dobishme dhe te pavlera, varesisht nga fryma qe ekziston ne debat. Sepse ka debate miqėsore, shoqėrore, korrekte (qofshin edhe
kundėrshtime) dhe armiqėsore!
Prandaj vazhdimi i polemikave kėtu ėshtė i pavlerė!
|
|
|
Tail
Anetar i nderuar

Postime: 1360
Regjisturar me: 19-9-2009
Antar offline
|
|
Xhavo tregohu i sinqerte! Ke menduar ndonjehere qe e kemi patur busullen?!
Me behet qejfi qe ti e te tjere ketu e keni e qe ju ndihmon te avanconi ne rrugen e jetes. Une jam per nje busull me natyrale ... ndjek myshkun e
pemeve apo yjet naten etj etj ... te cilet me japin drejtimin e duhur ... te pakten ate qe me pershtatet mua.
Le bonheur est un idéal, non de la raison mais de limagination.
|
|
|
Tail
Anetar i nderuar

Postime: 1360
Regjisturar me: 19-9-2009
Antar offline
|
|
Thenie: Postuar Orgjinalisht nga Disa  |
Tail,mos te vjen turp te na tregosh qe nuk dine te pergjgjesh,ne kuptojm jemi njerez,dhe bejm perjashtime,kur kemi kesi raste te renda.
|
Disa kujton se me keto fjali te "menēura" do me vesh ne seder e te futem ne lojen tende absurde?! Nuk jam aq "e menēur" sa te hyj ne lojen tende me
vjen keq!
Sa per diturine time ke te drejte, nuk kam shancin ne kete jete te kem njohurine tende te madhe, nuk kam bere aq shume klase shkolle sa per te mesuar
te kopjoj tekste e ti sjell ketu.
Te me falesh, o dijetar i madh.
PS: nuk mund te debatoj seriozisht mbi nje teme absurde si kjo e jotja.
Le bonheur est un idéal, non de la raison mais de limagination.
|
|
|
Gjergji
|
Thread Moved 30-12-2009 ne 08:48 PM |
Disa
Anetar i nderuar

Antar offline
|
|
Mund te me tregosh sipas formulimt tend se qysh beson ne ZOT?
|
|
|
Disa
Anetar i nderuar

Antar offline
|
|
Mund te me tregosh sipas formulimt tend se qysh beson ne ZOT?
|
|
|
mirakulous
|
|
Ka gjasa qe dikush e ka krijuar universin. Ai dikush nuk eshte nje qenie sic mendon ti, qe ka fuqi absolute, po un mendoj se mund te jete nje specie
tjeter qe krijoi universin tone, po ashtu si nje dite njeriu do arrije te krijoi vete qenie te tjera(per te cilet njeriu do jete "zot"). Gjithesesi,
un mendoj se ne nuk e dime akoma se si u krijua universi, ndoshta nje dite do ta dime me siguri. Ky eshte parimi i te qenurit agnostik.
|
|
|
Disa
Anetar i nderuar

Antar offline
|
|
aha ti d.m.th qenke agnostik?
kush eshte ajo specie tjeter qe ka mundur te krijoj universin ton?
Njeriu kurr nuk ka arrit dhe kurr nuk do te arrit qe te krijoj dicka ,aji mund te modefikoj por te krijoj nuk ka gjasa.
|
|
|
interesant
Anetar i rregullt

Postime: 175
Regjisturar me: 15-3-2010
Antar offline
|
|
Mirakulous
Fillimisht te pershendes dhe kam kenaqesine te diskutoj me ty prap pas nje kohe te gjate. Me duket paksa qudi kur po te shof qe pergjigjesh tek tema e
Ateisteve kur ti me heret ke qene nje Katolik!
Sido qe te jete njerezit ndryshojne me kalimin e kohes, dhe bindja jo e plote per nje gje ndoshta edhe mund te zbehet dhe te ndrohet padyshim.
Mirakulousi a ka mundesi ne matematike te ndodh kjo :
1+1+1=1 ?
|
|
|
mirakulous
|
|
Interesant, mendoj se nofka te perfaqeson shume mire. Qenke vertet interesant. Un sdi te keme qene ndonjehere katolik. Por ti thua qe kemi debatuar
bashke me perpara, keshtuqe ndoshta me ke njohur ne nje jete tjeter disa shekuj me pare. Ne jeten qe po jetoj aktualisht, sdi te keme qene ndonjehere
katolik. Paragjykimet e njerezve te vegjel skan fund.
Ajo mbledhje qe ke shkruar e ka rezultatin 3, dhe ka vetem 1 rezultat te drejte. Kjo eshte e bukra e matematikes dhe arsyeja perse me pelqen.
|
|
|
interesant
Anetar i rregullt

Antar offline
|
|
Edhe mua me vie shume interesant kur deklaron se nuk kemi debatuar asnjehere, shume qudi, dhe thua se nuk ke qene asnjehere Katolik kjo edhe me qudi.
Kemi pas debate te tera ne web faqen http://www.diskutime.com apo ato cfar ke psuar nuk ke qejf t'i kujtosh , sido qe te jete harresa eshte cilesi e te dobetit.
Pajtohem me ty se kjo eshte e bukura e matematikes, dhe ky eshte rezultati real, por mos harro se ka edhe te atille qe 1+1+1= 1 thone !?
Cfar mendoni per Shpirtin ?
|
|
|
mirakulous
|
|
Un nuk mbaj mend te keme debatuar me ty. Kur thua se kam qene katolik atehere un e humb besimin dhe te gjerat e tjera qe po thua, sepse ose po me
ngatarron me dike tjeter ose po shpif dicka. Nese kemi bere debat(ndoshte ke pas nofke tjeter), shume mire qe kemi bere, por un skam qene ndonjehere
katolik ne kte jete. Skam psuar asgje, dhe e kujtoj me nostalgji te kaluaren time. Keto cilesite e te dobetit e keto teorira tjera mbai per vete, se
sme aplikohen mua.
|
|
|
interesant
Anetar i rregullt

Antar offline
|
|
Po kam qene me nje pseudonim tjeter ( unevet ) ndoshta te kujtohet tani dhe ndoshta edhe do te te kujtohet kur te them se ne nje rast ke deklaruar
besimin tend, po kjo ndoshta nuk me jap te kuptoi se ke qene i sinqert ne ate cfar ke thene, sido qe te jete, ke nguruar te pergjigjesh pyetjes qe te
kam bere, te lutem pergjigju, nese do normal ...
|
|
|
mirakulous
|
|
Po kush je ti qe vetem te besh pytje, te shpifesh per mu, e un ti pergjigjem pa ndrojtje fare? Hajde mendje hajde. Tema eshte pytje per ateistet,
keshtuqe nuk me aplikohet mua. Bei pytjet dhe le ti pergjigjet ndonje ateist. Un ato gjera qe pata per ti thene i thashe me lart ne lidhje me kete
teme.
Jo se mbaj mend ate pseudonim. Dhe nuk kam qene e as nuk kam thene se kam qene katolik. Ke spekulluar vete, sic kane spekulluar shume te tjere se jam
ortodoks dhe mysliman, e tani mos te djegi qe more vesh se spekullimin e ke te gabuar.
|
|
|
interesant
Anetar i rregullt

Antar offline
|
|
Avash perse behesh aq nervoz, a ndoshta qe dikush te zbulon se cfar je me te vertete te djeg, nuk eshte nevoja te dalesh jasht binarve, mos dil jasht
vetes tende.
Edhe po te mos te njifsha asnjehere me kete qe shkrove me larte thua se kane qene spekulime qe ke qene ortodoks apo musliman, dhe tani qenka spekulim
qe je Katolik dhe deklaron qe nuk je as Ateist ??? - Cfar je me te vertete ti ???
[Modifiko 16-3-2010 nga interesant]
|
|
|
mirakulous
|
|
Nuk po behem nervoz aspak , por me shkrim nuk kuptohen emocionet e biseduesve
mire. As nuk me djeg hic se cfare mendon ti se di, apo se cfare mendon ti se ke zbuluar. Kam nje veti timen, qe i le njerezit te mendojne cfare do tua
bei gjumin atyre me rehat.
Se cfare jam un, po te le ty ta zbulosh ne kete faqe pikerisht ku po lexon tani. Thashe se do kishe lexuar postimet e mia ne kete teme, para se te me
flisje dhe gjoja i habitur pse un po shkruaj ketu kur jam "katolik". Oh si dalin dokrrat vete.
Fundja, pse ste rrihet pa e ditur cjame un? Sme respekton dot thjesht si njeri, pa emertime??
|
|
|
interesant
Anetar i rregullt

Antar offline
|
|
Patjeter se ke respektin tim dhe kete kam shpreh qysh ne shkrimin tim te pare ndaj teje, dhe se ajo cfar je ti me te vertete une po e di , por po
shpresoj se edhe ti e ke kuptuar vetvetiu se perse une tu adresova direkt.
Eshte nje matematike e thjeshte te thuhet se logjika e tepruar te sjelle ne moslogjiken e asaj qe logjikon !
Dhenja perparsi shume logjikes te sjell ne shkllen e Ateizmit, e cila shkalle perkon me shume me injorimin e realitetit dhe perqafimin e iluzionit
.
Ne momentin kur logjika bjen ndesh me realitetin , atehere duhet kuptuar qe problem ka logjika e jo realiteti .
|
|
|
mirakulous
|
|
E po dikush qe nuk ka respektin minimal per nje qenie tjeter njerezore, cte drejte morale ka te bei filozofira? Mendoj se tere fete kerkojne respektin
kundrejt krijesave te tjera te zotit apo jo....e thone e thone, po kujt ja thone thuaj?!
Pershendetje Intersanti. Ashtu mbetsh, se na duhesh per te thyer monotonine qe sjell jeta.
|
|
|
interesant
Anetar i rregullt

Antar offline
|
|
Ska dyshim se te gjitha fet kerkojne respektin kundrejt krijesave te tjera, por krijesat e tjera kane nuk po kan respektin kundrejt fes aq sa duhet.
Ne te njejten kohe nderi eshte i imi Mirakulousi, eshte e vertete qe jeta ka monotoni te ndryshme te cila monotoni nganjehere te vien nga pesimizmi
dhe nga njehere nga realiteti, gje qe te detyron me dashje apo pa dashje te pranosh edhe ate cfar nuk te lejon bindja qe posedon, nese bindja perkon
me logjiken e optimizmit !
|
|
|
interesant
Anetar i rregullt

Antar offline
|
|
Pasi qe ne jete njeriu nuk duhet t'i perrulet askuj dhe duhet te beson vetem ate cfar shef ndersa te tjerat jane te papranume, atehere kush i ben
njerezit te vdesin dhe pasi qe vdes njeriu ku mbet shpirti ? ( per ateistet pyetje )
|
|
|
Arber
Anetar i ri

Postime: 83
Regjisturar me: 15-4-2010
Antar offline
|
|
Perse o njerez lodheni kaq shume? Disa ju beri disa pyetje nese keni pergjigje jepjani nese jo rrini. Seshte e nevojshme te hapen tema te tjera.
Une ne radhe te pare nuk e mendoj qe te kete ateist te vertete. Perse? Sepse nese hyn ne nje fe aty ka rregulla qe duhen zbatuar dhe njerezve keto
rregulla u duken shum te renda dhe duke thene qe une jam ateist mendojne se kane shpetuar.Ateistat qe e quajne veten ateista prape gabohen sepse thone
qe nuk besoj ne asgje. Ata duke thene qe sbesoj ne asgje u duket se mohojne dicka por te kundreten bejne pohojne dicka. Si? Duke thene qe besojme qe
Zoti nuk e ka krijuar kete gjithesi ata ne nje fare menyre e besojne Zotin. Te thuash qe 'Nuk besoj se Agroni nuk e ka bere kete ti e verteton ne nje
fare menyre se Agroni ate e ka bere, por i shton edhe fjalen qe nuk besoj '.Ata gjithashtu duke thene qe ne nuk besojme qe Zoti egziston pohojne edhe
kete qe ata besojne ne dicka.Qofte ajo materie apo dicak tjeter........Nejse u zgjata si shume me duket.
Te kalojme edhe njehere te pyetjet e Disa's por dua ta marre ne nje kendveshtrim tjeter.
Ju o njerez qe e pandehni veten per njeri nga keni ardhur? Nga majmuni apo nga miu apo nga peshku?
flm
|
|
|
| Faqe:
1
2
3
4 |